Verkstad & Tyngre renoveringar

Vi har två stycken verkstäder där vi kan utföra större renoveringsarbeten på gripar, mobilsaxar, pressar, materialhanteringsmaskiner mm. Vid vår mindre verkstad i Norrköping reparerar/renoverar vi i första hand mobilsaxar och gripar. Materialhanteringsmaskiner, pressar och helrenoveringar tar vi primärt hand om vid vår stora verkstad som ligger vid vårt huvudkontor i Gunnilse strax utanför Göteborg.  Vi vågar påstå att vi även har några av Sverige bästa svetsare anställda så hör gärna av er om en offert om det är nåt litet eller stort som behövs svetsas.

Vi har över 100 års samlad erfarenhet från skrot, rivning och återvinningsbranchen och har monterat, renoverat och skött underhåll på tunga stationära saxar åt sveriges största återvinningsföretag i 40 år.  Ni kan alltså med förtroende vända er till oss när det gäller alla typer av reparationer och renoveringar gällande maskiner och tillbehör för skrot/återvinning.

Även om fokus ligger på de märken vi själva saluför så kan vi givetvis hjälpa er med er maskin eller ert verktyg oavsett fabrikat. Vi har renoverat och reparerat allt från saxar från Lefort, LaBounty och Lindemann till materialhanteringsmaskiner från Atlas, Liebherr eller Caterpillar genom åren.

Specialbyggen

Vi strävar efter att alltid ligga i framkant när det gäller olika kundanpassade lösningar oavsett hur komplicerade de kan verka från början.  Med vår långa erfarenhet och med våra rutinerade servicetekniker know-how så brukar det mesta gå att lösa. När det gäller materialhanteringsmaskiner så kan vi tex förse vår Fuchs med hela tre olika alternativ när det gäller hydrauliska snabbväxelfästen som passar oavsett om man ska skifta mellan 2 eller 5 verktyg, om man är ute efter att ha största möjliga skrotsax på eller om man helt enkelt vill ha en multimaskin med extra bra räckvidd. ”The sky is the limit” är  så vi ser på det och den som använder ordet ”omöjligt” har antagligen aldrig arbetat på Kiesel Scandinavia! Bland specialbyggen på senare tid kan nämnas en Hitachi 350 (se bilder nedan)som vi monterade ett OilQuick fäste på så att kunden skulle kunna skifta mellan sina två skrotsaxar och alltid ha en fräsch sax att arbeta med medans den andra var på rep/översyn.  Eller den Fuchs MHL 350 E som beställdes nattsvart och utrustades med OQ80 fäste, skrotgrip, sorteringsgrip, magnet och Genesis Gxp 300 skrotsax! Joystickstyrning och vågsystem adderade bara till bekvämligheterna på denna minst sagt multifunktionella maskin. Att nya 350 E även är först ut med steg 4 godkänd motor med partikelfilter bland materialhanteringsmaskinerna är ytterligare en fördel för vilket miljötänkande företag som helst.